Blokkeer het alvast in je agenda: De week van de duurzaamheid in Molenlanden!

Van 17 tot en met 24 september staat Molenlanden een week lang in het teken van Duurzaamheid. Inwoners, scholen, winkeliers, bedrijven, verenigingen en organisaties kunnen hier met eigen activiteiten en acties aan meedoen.

De week is een gezamenlijk initiatief van Stichting Duurzaam Molenlanden en de gemeente Molenlanden. Het idee is ontstaan in Giessenburg. Daar is in 2019 een Duurzaamheidsweek georganiseerd door de werkgroep Duurzaam Giessenburg. Vele mooie initiatieven en acties rondom duurzaamheid waren georganiseerd en iedereen kon meedoen. Kijk HIER ter inspiratie wat allemaal in die week is gedaan.

Ook kun je kijken op de pagina met alle initiatieven voor inspiratie of om te kijken wat bijvoorbeeld in je eigen kern wordt georganiseerd of wat anderen gaan doen. In het begin zullen er nog niet veel initiatieven zijn, maar dit gaan er natuurlijk steeds meer worden. Ook vanuit de Stichting Duurzaam Molenlanden en de gemeente zullen een aantal activiteiten worden georganiseerd.

Iedereen en iedere kern kan aan deze ‘Week van de Duurzaamheid’ meedoen en hiervoor zelf allerlei activiteiten – van kleine initiatieven tot grotere acties – opzetten en met elkaar delen. Zo inspireren we elkaar en maken we met elkaar het verschil!

Heb jij een geweldig idee om je kern en Molenlanden duurzamer te maken? Heb je misschien al een mooi initiatief of wil je met een eigen duurzame actie meedoen? Een gezamenlijke activiteit kan natuurlijk ook. Geef dit op via de volgende link: https://www.duurzaammolenlanden.nl/aanmelden-initiatief-week-van-de-duurzaamheid/. 

Benieuwd welke initiatieven er zijn?

Het overzicht met initiatieven