Elektrisch autodelen in gemeente Molenlanden

Stichting Duurzaam Molenlanden neemt graag het initiatief om deelauto’s te plaatsen in de gemeente Molenlanden. Autodelen in je buurt, in je eigen wijk. Delen in besloten kring met je eigen buren of dorpsgenoten. Vanwege het duurzame karakter worden dit elektrische deelauto’s. Door een deelauto ontstaat meer ruimte op straat en neemt de leefbaarheid toe in een dorp of stad.

Inmiddels zijn we met de eerste deelauto gestart in Giessenburg: Lancering autodeel-initiatief in Giessenburg

Voorinschrijvingen (26 juli 2022)

Op basis van de interessepeiling gaan we starten in 5 kernen in de gemeente Molenlanden. Hieronder kun je direct naar de inschrijvingspagina van de betreffende kern.

Bleskensgraaf Giessenburg Goudriaan Langerak samen met Nieuwpoort Nieuw-Lekkerland

Woon je niet in bovenstaande kern? En wil je wel autodelen? Ga dan naar deze website: https://www.onzeauto.com/samen/molenlanden

Uitslag interessepeiling en vervolg (7 juli 2022)

Uitslag peiling

In mei en juni 2022 hebben we een interessepeiling laten houden. Hieruit blijkt dat ruim 200 mensen te willen autodelen met buurtgenoten! De belangrijkste redenen zijn de verwachte lagere kosten en de bijdrage aan een beter milieu. Ook ziet een deel van de mensen dat er meer ruimte op straat komt. Ruim een derde zou direct willen starten met het autodelen maar de meeste mensen willen graag eerst meer informatie zoals de locaties van de deelauto’s. Ook is er een groep mensen die actief wil helpen opzetten van het deelinitiatief in hun eigen dorp of kern.

Op 7 juli waren we te horen op Klokradio, luister hier terug.

Voorinschrijvingen

Op basis van de uitkomsten van de interessepeiling gaan we van start met de voorinschrijvingen in de volgende 5 kernen:

 1. Bleskensgraaf
 2. Giessenburg
 3. Goudriaan
 4. Nieuw-Lekkerland
 5. Langerak samen met Nieuwpoort

Bewoners die de interessepeiling hebben ingevuld ontvangen eind juli een inschrijflink. Deze zal ook op deze website geplaatst worden. Bij voldoende inschrijvingen in deze kernen kunnen we, samen met de gemeente en OnzeAuto, snel deelauto’s plaatsen. Dit doen we met een feestelijke lancering. Wil je direct op de hoogte blijven? Meld je dan aan op onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Andere kernen in de gemeente Molenlanden

De interesse in andere kernen houdt OnzeAuto ook in de gaten. bij voldoende aanmeldingen kan ook in die kernen gestart worden met een deelauto. Interesse kan worden doorgegeven via www.onzeauto.com. Als stichting houden we het ook in de gaten en blijven we in gesprek.

Wat is autodelen?

Bij autodelen deel je een auto met anderen, dat kan op verschillende manieren. Je deelt je eigen auto met anderen (eventueel tegen vergoeding), je deelt een auto gezamenlijk met je buren of je huurt een auto bij een bedrijf.

Voordelen van een deelauto is dat het vaak goedkoper is dan een eigen auto. Een deelauto staat vaak op loopafstand. Alles is geregeld, van verzekering tot onderhoud (dus geen onverwachte kosten voor reparaties). Je weet precies wat je betaald, elke maand weer. En je kunt met een deelauto zelfs weg op vakantie of een weekendje.

Benieuwd of autodelen iets voor je is? Doe dan deze test: https://www.onzeauto.com/autodeeltest

Waarom zou ik mee moeten doen?

Er zijn verschillende motivaties om mee te doen,

 • Ik heb een tweede auto die te vaak stil staat
 • Ik wil elektrisch rijden, maar de aanschaf is te duur
 • Ik heb geen eigen auto, want dat is me te duur of ik rij erg weinig
 • Het openbaar vervoer is onvoldoende en ik heb iets beters nodig
 • Een auto minder in de straat is beter voor het milieu
 • Er zijn parkeerproblemen, door samen een auto te delen, komt er meer ruimte
 • Mijn wijk mag wel duurzamer, dit is een stap die ik nu samen kan zetten
 • Lees ook dit stuk eens: https://www.hetkontakt.nl/regio/klaroen/236659/simon-en-marieke-deden-hun-auto-weg-en-hebben-geen-spijt

Hoeveel kost mijn eigen auto nu eigenlijk?

Het is voor veel mensen lastig om uit te rekenen wat je eigen auto kost. Gelukkig heeft de ANWB een handige rekentool om daar achter te komen https://www.anwb.nl/auto/autokosten. Belangrijk is te weten hoeveel kilometer je per jaar ongeveer rijdt.

Als er nog vragen zijn, dan kan je die stellen via onze contactformulier.

Wie werken eraan mee?

Dit project is een samenwerking tussen stichting Duurzaam Molenlanden, gemeente Molenlanden en OnzeAuto.