Elektrisch autodelen in gemeente Molenlanden

Stichting Duurzaam Molenlanden neemt graag het initiatief om deelauto’s te plaatsen in de gemeente Molenlanden. Autodelen in je buurt, in je eigen wijk. Delen in besloten kring met je eigen buren of dorpsgenoten. Vanwege het duurzame karakter worden dit elektrische deelauto’s. Door een deelauto ontstaat meer ruimte op straat en neemt de leefbaarheid toe in een dorp. Om te weten waar er mogelijkheden liggen, starten we eerst met een interessepeiling (dit kan van 23 mei t/m 6 juni).

Klik hier voor de interessepeiling

Wat is autodelen?

Bij autodelen deel je een auto met anderen, dat kan op verschillende manieren. Je deelt je eigen auto met anderen (eventueel tegen vergoeding), je deelt een auto gezamenlijk met je buren of je huurt een auto bij een bedrijf.

Voordelen van een deelauto is dat het vaak goedkoper is dan een eigen auto. Een deelauto staat vaak op loopafstand. Alles is geregeld, van verzekering tot onderhoud (dus geen onverwachte kosten voor reparaties). Je weet precies wat je betaald, elke maand weer. En je kunt met een deelauto zelfs weg op vakantie of een weekendje.

Benieuwd of autodelen iets voor je is? Doe dan deze test: https://www.onzeauto.com/autodeeltest

Waarom zou ik mee moeten doen?

Er zijn verschillende motivaties om mee te doen,

  • Ik heb een tweede auto die te vaak stil staat
  • Ik wil elektrisch rijden, maar de aanschaf is te duur
  • Ik heb geen eigen auto, want dat is me te duur of ik rij erg weinig
  • Het openbaar vervoer is onvoldoende en ik heb iets beters nodig
  • Een auto minder in de straat is beter voor het milieu
  • Er zijn parkeerproblemen, door samen een auto te delen, komt er meer ruimte
  • Mijn wijk mag wel duurzamer, dit is een stap die ik nu samen kan zetten
  • Lees ook dit stuk eens: https://www.hetkontakt.nl/regio/klaroen/236659/simon-en-marieke-deden-hun-auto-weg-en-hebben-geen-spijt

Interessepeiling (vrijblijvend)

Tussen 23 mei en 6 juni is het mogelijk om mee te doen met een vrijblijvende peiling in de gemeente Molenlanden. Hiermee hopen we straks te gaan starten met een deelauto in een aantal kernen. Vul dus vrijblijvend dit in: https://survey.zohopublic.eu/zs/NFBjyY

Hoeveel kost mijn eigen auto nu eigenlijk?

Het is voor veel mensen lastig om uit te rekenen wat je eigen auto kost. Gelukkig heeft de ANWB een handige rekentool om daar achter te komen https://www.anwb.nl/auto/autokosten. Belangrijk is te weten hoeveel kilometer je per jaar ongeveer rijdt.

Als er nog vragen zijn, dan kan je die stellen via onze contactformulier.