Duurzaam Molenlanden presenteert: Proeflokaal Biodiversiteit

20 april 2021

Hoe staat het met de bloemetjes en de bijtjes om jouw huis? En wat kun je eraan doen om de biodiversiteit in je eigen tuin te verbeteren? Om deze vragen draait het tweede Proeflokaal van Stichting Duurzaam Molenlanden op maandagavond 17 mei. Een van de gastsprekers is ecoloog Richard Slagboom. Aanmelden kan op de homepage: www.duurzaammolenlanden.nl.

Na het eerste geslaagde Proeflokaal over circulariteit, gaan we nu aan de slag met het thema biodiversiteit. Het tastbaar maken ervan, kennis uitwisselen en Molenlanders elkaar laten inspireren is het doel. Juist je eigen tuin is zo belangrijk, want daar zit de biodiversiteit. In het Proeflokaal willen we op een leuke manier laten zien wat je zelf kunt doen en waarop je kunt letten.

Tuinscan
Naast ecoloog Richard Slagboom schuift ook een student van het Wellant MBO Dordrecht aan die een tool heeft ontwikkeld om je eigen tuin op biodiversiteit te scannen. Leerlingen van het Wellantcollege in Ottoland gaan hiermee aan de slag en presenteren hun bevindingen op 17 mei. Geïnteresseerden kunnen zelf ook een ‘tuinscan’ aanvragen via het aanmeldformulier voor het Proeflokaal op de homepage.

Aanmelden via de site
Aanmelden kan op www.duurzaammolenlanden.nl. Meer informatie over het programma volgt. Het Proeflokaal op 17 mei start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.