Minder verspilling met de doorgeefkast
Weggooien van eten vind ik zonde. Voedsel doorgeven of ruilen via de doorgeefkast is een manier verspilling tegen te gaan. Wist je dat door geen voedsel te verspillen, we de CO2-uitstoot verminderen? Daarnaast is het ook verrassend leuk om eens een ander product te proberen dat je toevallig hebt ontdekt in de kast.
De doorgeefkast is nu een jaar actief. We zijn ermee begonnen in mijn garage, maar dan komt het erop neer dat je alleen ruilt met mensen die je kent. Je laat niet heel de dag je garagedeur open staan. Nu staat de kast buiten en is het voor iedereen mogelijk om mee te doen. De plaatselijke supermarkt geeft ons voor de doorgeefkast producten die nog goed zijn.
Duurzaam gebouwd
Martijn Hol, een meubelontwerper uit Leerdam, heeft een duurzame doorgeefkast ontworpen. Gemaakt van eikenbomen uit de regio en reclameplaten van Esbi, en met verlichting, zodat je ook in het donker nog kunt zien wat er in de kast ligt.
Dagelijks loop ik de inhoud van de doorgeefkast na. Soms hebben we verse producten uit moestuinen en met Sinterklaas hadden we eigen gebakken cakes! Ook kinderen vinden het erg leuk om door te geven.
Bewustwording
Ik wil hiermee bereiken dat mensen zich bewust worden van de waarde van ons eten en dat doorgeven en ruilen erg leuk is. Wat mij betreft is delen het nieuwe kopen.
Het zou mooi zijn als er in elke kern in Molenlanden een doorgeefkast komt. Onze kast staat aan de Menno van Coehoornsingel 28 in Langerak.
Informatie
Wil je meer weten over dit initiatief? Neem dan contact op met Gea van Andel via
06-13 48 66 60 of gea@duurzaammolenlanden.nl.