Thema:

Mobiliteit: duurzaam vervoer

Waar:

Kern: Bleskensgraaf, Giessenburg, Goudriaan, Langerak, Nieuw-Lekkerland, Nieuwpoort

Locatie: Over de officiële lancering volgt later meer informatie

Wanneer:

Startdatum: 1 augustus 2022, 00:00

Einde:

Contactgegevens:

Naam: Stichting Duurzaam Molenlanden

Email: info@duurzaammolenlanden.nl

EERSTE ELEKTRISCHE DEELAUTO’S IN MOLENLANDEN

Na een succesvolle interessepeiling hebben stichting Duurzaam Molenlanden, gemeente Molenlanden en OnzeAuto de knoop doorgehakt. We gaan starten met de voorinschrijving voor elektrische deelauto’s in de gemeente Molenlanden. Dit doen we in 5 kernen; Bleskensgraaf, Giessenburg, Goudriaan, Langerak samen met Nieuwpoort en Nieuw-Lekkerland. 

Locaties Er zijn een aantal mogelijke locaties om te starten in de gemeente, binnen de eerste vijf kernen. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een elektrische deelauto geplaatst. Dit is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van laadpalen.

Stimuleringsbudget Inwoners uit deze vijf kernen kunnen zich nu al aanmelden voor de deelauto. Inwoners gaan pas betalen als de auto’s er ook echt staan. De eerste 45 aanmelders ontvangen een stimuleringsbudget van wel €50 euro aan rijtegoed, welke besteed kan worden aan uren en kilometers.

Overige kernen  Andere dorpen uit de gemeente Molenlanden kunnen nog steeds hun interesse doorgeven. Bij voldoende interesse kan er ook gestart worden met voorinschrijven. Dit kan ook op https://www.onzeauto.com/samen/molenlanden 

Samen Slim Rijden Molenlanden is een samenwerking tussen stichting Duurzaam Molenlanden, gemeente Molenlanden en OnzeAuto.

Officiële lancering In de Week van de Duurzaamheid zal er officieel nog een lancering zijn van dit mooie initiatief! Meer informatie hierover volgt.