Thema:

Waar:

Wanneer:

Startdatum: 6 juli 2023, 00:00

Einde: 31 december 2024, 00:00

Contactgegevens:

Naam: Martien Ernste

Email: tuincoach@duurzaammolenlanden.nl

Tuincoach

Stichting Duurzaam Molenlanden biedt in samenwerking met de gemeente Molenlanden een tuincoach aan voor alle tuineigenaren binnen de gemeente Molenlanden. Het doel is om de verstening in de dorpskernen tegen te gaan en de gemeente nog groener en biodiverser te maken. Het najaar is een perfecte tijd om een tuin aan te leggen. De planten zijn dan net voor de winter gesetteld en volgend jaar kun je dan echt gaan genieten van het groen en de bloemen.

De doelgroep bestaat uit mensen die hun tuin willen ontwerpen of vergroenen en die geïnteresseerd zijn in duurzaam tuinieren. Dit geldt ook voor huurders van woningcorporaties.

De tuincoach geeft advies aan de tuinliefhebbers om hun tuinen optimaal te benutten, te vergroenen en biodiverser te  maken. En de tuincoach probeert het bewustzijn te vergroten over de voordelen van tuinieren en de rol van groen in de leefomgeving.

Werkwijze aanvraag tuincoach:

  • Stuur een mail naar tuincoach@duurzaammolenlanden.nl
  • Stel je vraag
  • Geeft als het kan een globale plattegrond schets van de tuin, bijvoorbeeld een bovenaanzicht met de maten
  • Mocht je een versteende tuin willen omvormen tot tuin, geef dan ook even aan hoeveel tijd je wilt en kunt besteden aan tuinieren

De tuincoach zal na ontvangst van de mail zo spoedig mogelijk contact op nemen om de vraag zo nodig verder te verhelderen. NB: Complexe aanvragen zullen in overleg met de aanvrager worden door verwezen.

Geinspireerd? doe vooraf ook eens onze tuinscan. Deze is te vinden op onze site of kijk bij de acties van 2023 daarin staat de tuinscan ook vermeld.