Thema:

Waar:

Wanneer:

Startdatum: 21 september 2024, 12:00

Einde: 23 november 2024, 12:00

Contactgegevens:

Naam: Martien Ernste

Email: mjernste@cs.com

Telefoonnummer: 06-21835051

Molenlanden wordt groen! Boom en bessenstruiken planten? Doen!

Molenlanden wordt groen! Boom en struiken planten? Doen!

Nadat de actie ‘2021 extra bomen voor Molenlanden’ succesvol is afgerond, heeft Wethouder Jan Lock besloten om door te gaan met de bomenactie voor de inwoners van Molenlanden.

Molenlanden wil graag doorgaan met deze actie voor haar inwoners om zo onze gemeente nog duurzamer te maken. En meer bomen en groenere tuinen zorgen voor een prettige en gezonde leefomgeving. Bomen zorgen voor verkoeling op warme dagen, verminderen de kans op wateroverlast bij extreme regenval en verbeteren de biodiversiteit.

Om ook wat te betekenen voor inwoners met een kleine tuin of balkon is het dit jaar mogelijk om ook een pakket  bessenstruiken (= witte bes + rode bes + zwarte bes + kruisbes) in te kopen voor een symbolisch bedrag voor in hun eigen tuin.

Stichting Duurzaam Molenlanden zal ook dit jaar deze actie weer ondersteunen.

Vanaf 21 september t/m 31 oktober 2024 kunnen inwoners (weer) inschrijven voor aan de Bomenactie en bessenstuiken actie ‘ Molenlanden wordt groen! Boom en bessenstruiken planten? Doen!’ Er geldt een maximum van 10 bomen en of bessenstruiken pakketten (dus 10 eenheden) per adres.

De bomen kunnen 23 november 2024 worden afgehaald tussen 0900-1200 uur op de gemeente werven.

De soort bomen en bessenstruiken kun je vanaf 21 september onder de bomenactietab op deze site vinden.