Thema:

Biodiversiteit: vergroenen en voedsel

Waar:

Kern: Arkel, Bleskensgraaf, Brandwijk, Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Goudriaan, Groot-Ammers, Hoogblokland, Hoornaar, Kinderdijk, Langerak, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Nieuwpoort, Noordeloos, Ottoland, Oud-Alblas, Schelluinen, Streefkerk, Wijngaarden

Wanneer:

Startdatum: 17 september 2022, 08:00

Einde:

Contactgegevens:

Naam: Stichting Duurzaam Molenlanden en gemeente Molenlanden

MOLENLANDEN WORDT GROEN! BOOM PLANTEN? DOEN!

Met 2021 extra bomen wordt Molenlanden groener. Samen met Stichting Duurzaam Molenlanden wil de gemeente deze ambitie de komende drie jaar realiseren. Met hulp van inwoners, want alleen de openbare ruimte van de gemeente is niet voldoende. Daarom is de actie ‘2021 extra bomen’ gestart, waarbij inwoners voor een symbolisch bedrag een boom kunnen aanvragen voor hun eigen tuin.

In 2021 werd een eerste bomenactie gehouden. Vanaf 17 september kunnen inwoners voor de 2e keer meedoen aan de Bomenactie ‘ Molenlanden wordt groen! Boom planten? Doen!’

Martien Ernste deed de 1e keer mee. Ze vertelt hier meer over:

“Ik zag in het Kontakt een bericht over de bomenactie. Ik heb wat met bomen, dus heb me meteen op de site van de Stichting Duurzaam Molenlanden aangemeld voor een appelboom. Direct ontving ik bericht dat mijn aanmelding was ontvangen. Kort voor de afhaaldatum ontving ik een mail met ‘hoe, waar en wat’. In mijn geval kon ik de boom afhalen bij de gemeentewerf in Groot Ammers. Op de dag moest ik even in de rij staan om de boom in ontvangst te nemen. Eindelijk eens een rij waar het niet erg is om in te staan,” aldus een enthousiaste Martien.

Bij de eerste actie zijn in totaal zo’n 700 bomen opgehaald.  “Leuk hoor dat er zo veel bomen zijn aangevraagd, geweldig! Een paal en boomband werden meteen meegeleverd, heel fijn. Gelukkig hoefde ik maar een klein stukje te rijden met de boom en ik had niet direct tijd de boom te planten, dus heb ik hem tijdelijk ingekuild en later een plek gegeven in de tuin.” De boom staat nu op een plek naast de resten van een boom, die door een storm was omgegaan. Martien: ”Daardoor was er weer ruimte om een nieuwe boom te planten en hij slaat goed aan. Volgend jaar verwacht ik al een eerste appel en in 2023 de eerste oogst.”

Het bestellen van een boom kan vanaf 17 september 2022. Dit is de eerste dag van de ‘Week van de Duurzaamheid’.

Klik HIER voor meer informatie over de soorten bomen, de prijzen en het bestelformulier.