Thema:

Waar:

Wanneer:

Startdatum: 19 augustus 2023, 13:30

Einde: 19 augustus 2023, 15:30

Contactgegevens:

Samen Schoon, Samen Blij- on tour! Help je 19 augustus mee?

Waardlanden gaat zaterdag 19 augustus on tour samen met Alex van Eck van EnjoyCleaningUp.

In de camper van Enjoy Cleaning Up, ook wel labra-torium genoemd, gaan we deze dag op pad om in alle 4 de Waardlanden-gemeentes een opruimactie te houden.

Om 13.30-14.30 uur kun je ons helpen in de gemeente Molenlanden. We starten daar bij IJssalon Middelbroeck in Vuilendam, Ottoland.

We sluiten dit bijzondere event af om 15.30 uur in Hardinxveld-Giessendam bij winkelcentrum Den Bogerd op het pleintje voor Ter Stal.

Laten we opgeruimd het nieuwe schooljaar ingaan. Kom langs, leen een grijpstok en help mee zwerfvuil rapen. Jong en oud is van harte welkom.

Neem een kijkje in het labra-torium
In het labra-torium kunnen kinderen door een VR-bril een kijkje nemen in de oceaan. Zo wordt op een leuke manier bewustwording gecreëerd. Want in de oceaan zwemmen niet alleen veel vissen, er is helaas ook veel afval te vinden.

Harige afvalhelden
De robothond van Alex helpt tijdens het opruimen een handje (pootje 😉) mee door zwerfafval op te sporen, net als de labradors van Alex dat doen. In zijn strijd tegen milieuvervuiling heeft Alex zijn honden getraind in het opsporen en oppakken van zwerfafval in de natuur. Samen lopen ze stad en land af om de wereld schoner te maken.

Alex hoopt andere hondenbezitters te inspireren. Iedereen kan namelijk iets betekenen. ‘Nederland kent 2,2 miljoen honden die gemiddeld vier keer per dag naar buiten gaan. Als elke hondenbezitter tijdens het uitlaten één stukje zwerfafval meeneemt, dan ruimen we dagelijks 8,8 miljoen stukjes afval op in Nederland! Inmiddels zijn er vele andere hondeneigenaren door ons geïnspireerd en ruimen er vele baasjes en andere honden ergens in de wereld dagelijks zwerfvuil op.’


Help je mee?

Wie mee wil helpen met het verzamelen van zwerfafval hoeft niets mee te nemen. Knijpers en zakken zijn er genoeg. Milieucoach van Waardlanden, Ingrid Lopulalan, staat klaar om vragen van inwoners over restafval verminderen en afval en grondstoffen beter scheiden te beantwoorden. Ook biedt zij rokers een gratis zakasbak aan, want peuken op straat of in de put zijn heel schadelijk voor het milieu. Na afloop van elke actie is er voor iedereen wat lekkers.

www.enjoycleaningup.com