Lancering autodeel-initiatief in Giessenburg

Sinds begin december staat de eerste elektrische deelauto ‘OnzeAuto’ in Giessenburg. Bewoners die deelnemen aan het initiatief Samen Slim Rijden Giessenburg kunnen de Renault Megane-E gebruiken. Onze Auto is daarmee het eerste autodeel-initiatief dat in Molenlanden is gestart.

Op 21 januari om 11.30 uur wordt de deelauto feestelijk gelanceerd, op het Tilplein in Giessenburg. Iedereen kan dan de auto van binnen en buiten bekijken en kan ook terecht met vragen over het concept, de werking van de app en de abonnementen.

Samen mobiel

Samen Slim Rijden Molenlanden is een samenwerking van Stichting Duurzaam Molenlanden en OnzeAuto, waarmee zij duurzaam autorijden toegankelijk maken voor bewoners en organisaties. Door samen gebruik te maken van één elektrische auto dragen de deelnemers niet alleen bij aan een sterk verminderde uitstoot van CO2 en stikstof, maar besparen zij ook veel geld. Deelnemers kunnen met een app op hun mobiele telefoon de auto reserveren, openen en sluiten. Ook de betaling gaat eenvoudig via deze app.

Huib Glerum van Stichting Duurzaam Molenlanden: ‘De autodelers komen uit Giessenburg en kennen elkaar al, of leren elkaar kennen. Dat voelt vertrouwd. De auto’s worden aangeboden door OnzeAuto, die ook het risico voor de exploitatie draagt. De auto staat op een, voor alle deelnemers, makkelijk te bereiken plaats. De praktijk leert dat, met goede afstemming tussen de deelnemers, er vrijwel niet mis gegrepen wordt. Inmiddels hebben zich al nieuwe gebruikers aangemeld. Hoe meer deelname hoe beter. OnzeAuto kan er dan een tweede en misschien zelfs een derde auto bij zetten.’

Laat je serieuze interesse weten! Kom dus 21 januari om 11.30 uur een kijkje nemen op het Tilplein in Giessenburg.

Ook in Goudriaan, Bleskensgraaf, Nieuw-Lekkerland en Nieuwpoort/Langerak hebben zich deelnemers aangemeld, maar het aantal is nog niet genoeg om ook daar te kunnen starten. We nodigen iedereen met interesse uit zich in te inschrijven via de website van OnzeAuto. Ook voor lokale organisaties is er de mogelijkheid om deel te nemen.

Meer informatie is te vinden via www.onzeauto.com/samenslimrijden/giessenburg