Meer Bomen Nu: een actie van stichting MEERgroen en Urgenda

28 januari 2021

Met de actie Meer Bomen Nu willen de stichting MEERgroen en Urgenda deze winter 1.000.000 bomen planten in Nederland. Vrijwilligers ‘oogsten’ overal in Nederland zaailingen om deze vervolgens weer op andere locaties te planten. 

In Arkel hebben we de handen ineengeslagen om hier regionaal een bijdrage aan te leveren. Vanuit Natuurtuin de Punt en Boomgaard Onderweg hebben we met een groep vrijwilligers al honderden bomen uitgespit en wilgentakken afgezaagd om ergens anders te herplanten

Veel van die bomen en struiken – een paar honderd – gaan begin 2021 naar een particuliere locatie op het industrieterrein van Arkel. Een waardevolle aanwinst voor de biodiversiteit en een verrijking van het landschap, zichtbaar vanaf de openbare weg, zodat iedereen ervan kan genieten.  

Er komt daar ook een tijdelijke opslag (bomenhub) van waaruit bomen later in de winter verspreid worden naar plantlocaties elders in het land.  

Op zoek naar locaties 

Momenteel zijn we op zoek naar nog meer locaties waar we zaailingen kunnen oogsten. Denk daarbij aan parken, braakliggende terreinen, stukjes bos, bosjes enzovoorts. 
Ook mogelijke plantlocaties en meer bomenhubs (tijdelijke winterse opslagplaats) in de gemeente zijn zeer welkom. 

Contact 

Wil je meer weten over dit initiatief? Kijk dan op https://meerbomen.nu/ of neem contact op met Wilma van Abspoel via 0183-56 45 11 of info@depuntarkel.nl Weet je mogelijke locaties voor het oogsten en/of planten? Ook daarvoor kun je contact opnemen met Wilma.