Trix den Besten – Schone straten in Nieuwpoort Langerak  

28 januari 2021

Schone straten in Nieuwpoort Langerak  

Misschien heb je haar wel eens zien lopen in Nieuwpoort of Langerak, gewapend met prikstok en vuilniszak: Trix den Besten. Zij loopt dagelijks door het dorp om zwerfafval op te ruimen. Hieronder vertelt Trix waarom zij dit doet. 

Een schone buurt vind ik prettig, en ziet er opgeruimd uit. Een andere reden is dat ik nijdig word van de rotzooi op straat. Waarom op straat gooien? Ik zeg maar zo, iedereen heeft een vuilniszak en een jaszak 

Ik loop het liefst alleen, dat maakt mijn hoofd leeg en geeft ontspanning. Tegelijkertijd vind ik het wel  gezellig om buiten een praatje te maken, terwijl ik onderweg ben om op te ruimen. Ik ruim vaak afval op en je ziet dat de hoeveelheid dan uiteindelijk vermindert. Het werkt dus echt, hoewel het nog steeds nodig is om vaak afval te ruimen.  

Ik hoop dat we straks een schoon dorp en een schone stad hebben, en eigenlijk dat het niet meer nodig is om op te ruimen, omdat er simpelweg geen afval meer ligt. 

Tot die tijd zeg ik:Goed voorbeeld doet goed volgen; doe met ons mee!’ Samen bereiken we meer!” 

Informatie 

Wil je meer weten over de omgeving schoonmaken en hoe anderen dat doen? Kijk dan op https://www.worldcleanupday.nl/ of https://www.nederlandschoon.nl/ 

Ben je benieuwd naar de organisatie die zich bezighoudt met schone rivieren? Kijk dan hier eens: https://www.schonerivieren.org/ met link naar het artikel in het Kontakt. Zij zoeken nog mensen die meehelpen. 

Wil je zelf aan de slag maar heb je geen prikstok? Neem dan contact op met Engel Breedveld van de gemeente Molenlanden via 06 25 47 23 37, engel.breedveld@jouwgemeente.nl.