Watermonsters vangen andere keer

Met veel enthousiasme hebben meerdere mensen ons bericht gezien in Het Kontakt of het AD (zie hieronder) over het vangen van watermonsters, een initiatief georganiseerd door Natuur & Milieu. Stichting Duurzaam Molenlanden is verheugd over dit burgerinitiatief dat tot doel heeft de waterkwaliteit te ontdekken en te verbeteren.

Helaas moeten we meedelen dat de aanmeldingen sneller zijn gegaan dan verwacht, waardoor er geen plekken meer beschikbaar zijn voor deelname. We begrijpen dat dit teleurstellend kan zijn voor degenen die graag hadden willen meedoen. We hebben echter contact opgenomen met de organisatie en voorgesteld om volgend jaar een training in de Alblasserwaard te organiseren. Dit zou meer mensen uit onze omgeving in staat stellen om deel te nemen aan dit waardevolle initiatief.

Stichting Duurzaam Molenlanden blijft de ontwikkelingen rondom dit project nauwlettend volgen. Voor degenen die wel hebben aangemeld en binnenkort watermonsters gaan vangen, willen we laten weten dat we dit met grote interesse volgen. We zullen later opnieuw aandacht besteden aan de resultaten en de waterkwaliteit in de gemeente Molenlanden onder de aandacht brengen.

Wij waarderen uw betrokkenheid bij duurzaamheid en het milieu en kijken ernaar uit om samen te werken aan een schonere en gezondere omgeving.