Zonnepanelen die uitvallen: tips gevraagd

28 juni 2021 | Algemeen nieuws

Tegenwoordig worden op steeds meer daken zonnepanelen geplaatst, ook in de gemeente Molenlanden. Wij vinden dat een mooie ontwikkeling, want hoe meer mensen hun eigen energie opwekken met zonnepanelen, hoe minder we een beroep hoeven doen op fossiele brandstoffen. Laat dat nou precies zijn waar de energietransitie – die wij een zeer warm hart toedragen – om draait.

Overbelasting van het energienet

Helaas is het energienet nog niet (overal) voorbereid op de grote hoeveelheid energie die op piekmomenten teruggeleverd wordt aan het net. Met als gevolg dat zonnepanelen dan kunnen uitvallen. Erg vervelend natuurlijk. En met het toenemende aantal zonnepanelen wordt dit probleem de komende tijd waarschijnlijk zeker niet kleiner.

Heb je tips?

De gemeente Molenlanden is hierover al in gesprek met netbeheerder Stedin. Stichting Duurzaam Molenlanden wil ondertussen ook graag helpen. Daar hebben we jullie bij nodig. Weet je een (al dan niet tijdelijke) oplossing voor het uitvallen van zonnepanelen op piekmomenten? Of wat mensen met zonnepanelen kunnen doen om het probleem te verkleinen? Laat het ons weten via info@duurzaammolenlanden.nl of via het contactformulier op onze website.

Wij zullen de tips verzamelen en delen op onze website, via social media en in onze nieuwsbrief, waarvoor je hier kunt aanmelden.